Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına)
- 1 paket instant maya
- Yaklaşık 5 su bardağına yakın un
- Ortasına sürmek için tereyağı
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kadar süt
- Susam yahut çörek otu
Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yoğurma kabına su süt maya alarak 2-3 dakika kadar bekletiyoruz. Öbür materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar güzelce yoğuruyoruz. Üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan bezeler yapıp her bezenin üzerine tereyağı koyup elimizle yuvarlak formda açıp rulo hali veriyoruz.
- Hepsini yaptıktan sonra rulo hali verdiğimiz açmalarımızı sağ sol formunda kıvırıp yuvarlak form verip fırın tepsimize diziyoruz. 15-20 dakika kadar üzerine bir bez örterek tepside mayalandırıyoruz.
- Yumurta sarısı susam yahut çörek otu atıp 180 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Enfes bir lezzet denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun????????.