
Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta( beyazı içine sarısı dışına)
- 1 paket instant ya da yaş maya
- Yaklaşık 5 su bardağına yakın un
- Tereyağ
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı kadar süt
- Susam yahut çörek otu
Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yoğurma kabına su süt maya alarak 2-3 dk kadar bekletiyoruz.
- Öbür materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar güzelce yoğuruyoruz.
- Üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzdan bezeler yapıp her bezenin üzerine tereyağ koyup elimizle yuvarlak biçimde açıp rulo formunu veriyoruz.
- Hepsini yaptıktan sonra rulo formu verdiğimiz açmalarımızı ortadan bıçak ile keserek ikiye ayırıyoruz.
- Sağ sol halde birbirine dolayarak yuvarlak biçimini verip fırın tepsimize diziyoruz.
- Yumurta sarısı ve susam çörek otu atarak evvelden ısıttığımız fırında 20 dk alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun????????.
Pamuk Üzere Yumuşacık Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı