elektronikci
FD Üye

Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kremşanti
- Yarım çay bardağı soğuk süt
- Pandispanya
- 5 yumurta ( oda sıcaklığına)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından biraz eksik süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri kremşantinin daha sert kıvamlı olması için.
Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pastamız için öncelikle kremayı hazırlayalım ki uygunca soğusun.
- Kreması için bütün materyalleri uygun bir tencereye alalım. Büsbütün karışana kadar çırpalım.
- Ocağa alalım orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine değecek halde streçleyip soğuması için dolaba kaldıralım.
- Güzelce soğuyan kremaya kremşanti ve soğuk süt eklenip güzelce çırpalım pastamız ile buluşana kadar soğumaya bırakalım.
- Çırpma süreci 7-8 dakika sürdürelim ki krema ipeksi hoş bir kıvam alsın.
- Pandispanya için.Yumurta sarılarını ve aklarını başka kaselere alıp üzerine yarı yarıya şeker ilave edelim.
- Yumurta aklarına bir çimdik tuz ek ederek köpürene kadar çırpalım kaseyi aksi çevirdiğimizde dökülmüyorsa tamamdır.
- Gelelim yumurtanın sarılarına vanilya ekleyip 1-2 dakika çırpalım azar azar sıcak su ekleyerek (kaynar değil sıcak olmalı) düzgünce köpürene kadar çırpalım.
- Yumurta aklarını üç seferde bu karışıma ek ederek spatula ile alttan üste gerçek karışıma yedirelim.
- Büsbütün homojen kıvam alan harca başka bir kasede karıştırdığımız un ve kabartma tozunu eleyerek 3 seferde ekleyerek tekrar birebir formda yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirelim müddet sonunda kürdan testi yapalım pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Pandispanyayı tel ızgara üzerine aksi çevirelim ki sönmesin.
- En az 3-4 saat dinlendirilmiş mümkünse bir gün bekletilmesi çok daha hoş olur. Pandispanyayı 3 kat olucak formda keselim. Ben bu süreci ip ince tel kesme aparatı ile yapıyorum.
- Güzelce soğuyan pasta kremasını birkez daha çırpalım.
- En üst pasta katmanını en alta olucak halde koyalım üzerine 4-5 yemek kaşığı süt yahut meyve suyu ile ıslatalım kremanın yarısını ek edip öteki ikinci katmanı koyalım.
- Kalan kremayı ek edip en üstte alt tabanı koyalım ki pastamız daha düz daha hoş görünsün.
- En üstte krema kullanmadım dolapta bu form 3 saat dinlendirdim.
- En son kalıbı çıkarıp dış kısımını köpürtülmüş kremşanti ile sıvayıp hindistan cevizi serpiştirelim.
- Bir bardak kremsanti ayırıp besin boyası ekleyip çırpalım son süslemeleri yapalım.
- Pasta katman ortalarına isteğe bağlı damla çikolata ve meyveler serpiştirebilirsiniz. Yaş pasta Kullandığım su bardağı 200ml Çay bardağı 100ml 20-22 cm kalıp için uygundur.