Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta

Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pamuk-pandispanyasi-ile-nefis-yas-pasta.jpg

Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta Tanımı İçin Materyaller


Kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
Piştikten sonra eklenecek olanlar
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti
  • Yarım çay bardağı soğuk süt
  • Pandispanya
  • 5 yumurta ( oda sıcaklığına)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Pastayı sıvamak için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri kremşantinin daha sert kıvamlı olması için.

Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pastamız için öncelikle kremayı hazırlayalım ki uygunca soğusun.
  2. Kreması için bütün materyalleri uygun bir tencereye alalım. Büsbütün karışana kadar çırpalım.
  3. Ocağa alalım orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
  5. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine değecek halde streçleyip soğuması için dolaba kaldıralım.
  6. Güzelce soğuyan kremaya kremşanti ve soğuk süt eklenip güzelce çırpalım pastamız ile buluşana kadar soğumaya bırakalım.
  7. Çırpma süreci 7-8 dakika sürdürelim ki krema ipeksi hoş bir kıvam alsın.
  8. Pandispanya için.Yumurta sarılarını ve aklarını başka kaselere alıp üzerine yarı yarıya şeker ilave edelim.
  9. Yumurta aklarına bir çimdik tuz ek ederek köpürene kadar çırpalım kaseyi aksi çevirdiğimizde dökülmüyorsa tamamdır.
  10. Gelelim yumurtanın sarılarına vanilya ekleyip 1-2 dakika çırpalım azar azar sıcak su ekleyerek (kaynar değil sıcak olmalı) düzgünce köpürene kadar çırpalım.
  11. Yumurta aklarını üç seferde bu karışıma ek ederek spatula ile alttan üste gerçek karışıma yedirelim.
  12. Büsbütün homojen kıvam alan harca başka bir kasede karıştırdığımız un ve kabartma tozunu eleyerek 3 seferde ekleyerek tekrar birebir formda yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
  13. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirelim müddet sonunda kürdan testi yapalım pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
  14. Pandispanyayı tel ızgara üzerine aksi çevirelim ki sönmesin.
  15. En az 3-4 saat dinlendirilmiş mümkünse bir gün bekletilmesi çok daha hoş olur. Pandispanyayı 3 kat olucak formda keselim. Ben bu süreci ip ince tel kesme aparatı ile yapıyorum.
  16. Güzelce soğuyan pasta kremasını birkez daha çırpalım.
  17. En üst pasta katmanını en alta olucak halde koyalım üzerine 4-5 yemek kaşığı süt yahut meyve suyu ile ıslatalım kremanın yarısını ek edip öteki ikinci katmanı koyalım.
  18. Kalan kremayı ek edip en üstte alt tabanı koyalım ki pastamız daha düz daha hoş görünsün.
  19. En üstte krema kullanmadım dolapta bu form 3 saat dinlendirdim.
  20. En son kalıbı çıkarıp dış kısımını köpürtülmüş kremşanti ile sıvayıp hindistan cevizi serpiştirelim.
  21. Bir bardak kremsanti ayırıp besin boyası ekleyip çırpalım son süslemeleri yapalım.
  22. Pasta katman ortalarına isteğe bağlı damla çikolata ve meyveler serpiştirebilirsiniz. Yaş pasta Kullandığım su bardağı 200ml Çay bardağı 100ml 20-22 cm kalıp için uygundur.
Pamuk Pandispanyası İle Nefis Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt