
Pamuk Peynirli Ağzı Açık Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya yoksa 1yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
- 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için beyazını peynirli harcın içine koyuyoruz)
- Kasar peyniri
- Köy peyniri birazda otlu peynir kullandım siz hangi peynirleri istek ederseniz onu kullanın
Pamuk Peynirli Ağzı Açık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, ılık su ,tozşeker ve mayayı karıştıralım sıvı yağı ve tuzu da ekleyip, unumuzu ek edelim.
- Ele yapışır yumuşak kıvamda bir hamur olsun. Hamuru 45 dk mayalanması için ılık bir ortamda dinlendirin.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde koparıp açalım.
- Kenarlarını görseldeki üzere katlayıp, yumurta sarısını kenarlarına sürüp, ortasına peynirli harcı koyalım.
- Üzerine süslemek için çörekotu ve susam koyalım. 10 dk tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun????