Pamuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4.5 – 5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin lütfen hamurunuz sert olmasın yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
- Bol sıvı yağ
Pamuk Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri karıştırıp, güzelce yoğurun ve ağzı kapalı bir kapta ılık bir ortamda hamurun mayalanmasını sağlayın.
- Hamur kabarıp iki katına çıktığında hamur hazır demektir. Ellerimizi biraz unlayıp hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıyoruz.
- Çok az un kullanarak elimizle istediğimiz büyüklükte yuvarlak şekil veriyoruz. Oklava kullanmayın.
- Açtığımız hamurları çok az unlanmış tezgaha yerleştirip üzerini temiz bir bezle örtüp 15 dakika yer mayasının gelmesini bekliyoruz.
- Bu sürede yağımızı iyice kızdırıyoruz. Yer mayası gelen hamurları kızgın yağa atıp arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Afiyet olsun.