bilgisayarci
FD Üye
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı kuru maya (aktif hamur mayası kullandım)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam, çörekotu
Pamuk Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük bir kapta bir su bardağı ılık suya mayayı katıp karıştıralım ve mayalanması için kenarda bekletelim.
- Hamur yoğurma kabına yumurta, süt ,sıvı yağ, toz şeker ve tuzu katıp uygunca karıştıralım.
- Ilık suya kattığımız maya güzelce kabarıp mayalandıktan sonra hamur gereçlerinin içine dahil edelim.
- Azar azar un eği ile yumuşak ele yapışan bir hamur elde edelim. (bir taraftan ele yapışacak ancak yeniden de kaptan da çözülen bir kıvam olacak).
- En son zeytinyağını ek edip hamura yedirip güzelce yoğuralım.
- Üzerini streç folyo ile kapatıp bir beze saralım ve en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanmış olan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yağlı kağıt döşediğimiz tepsiye dizelim. (dilerseniz kesimleri küçültebilir ya da daha da büyütebilirsiniz).
- Yumurta sarısı ve pekmezi çatal yardımı ile yeterlice çırpalım.
- Hamur modüllerinin üzerine fırça yardımı ile sürelim.
- Çatalla hal verelim ve üzerine susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.
- Pişen poğaçaların birinci sıcaklığı çıktıktan sonra pak bir mutfak bezine sarıp bir kapta koruma edelim. Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyet olsun ????.