![pamuk-pogaca-5.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/19/pamuk-pogaca-5.jpg)
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 şu bardağı süt, ilik olacak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarim su bardağı su
- 2 yumurta( beyazı içine sarısı dışına)
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6 -7 su bardağı un (yumuşak kıvam alana kadar)
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık süt hamur yoğurma kabına alınır. Süt içerisine maya ve şeker atılır.
- Daha sonra devamındaki sıvılar eklenir.
- Bütün bu gereçler karıştırıldıktan sonra katı materyaller eklenir ve hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurulur.
- Yoğurulan hamur 10 dakika dinlendirildikten sonra 15-16 eşit bezeye ayrılır.
- İstenilen poğaça biçimi verilip tepside de 20 dakika mayalandırması bekletilir.
- Sonra evvelden ısıtılmış 180 derecedeki fırına altı ustu kızarıp kabarana kadar pişirilir.