Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
- 1 adet yaş maya
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Susam
- Çörek otu
- Kabak çekirdeği
- Ayçiçeği çekirdeği
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz .
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz .
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp merdaneyle açıyoruz .
- İçine beyaz peynir koyup kenarlarını içe katlayıp rulo formunda katlıyoruz .
- Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam ,çörek otu, kabak çekirdeği 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .