Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Ilık süte mayayı ekleyip karıştırarak eritin.
- Yağ, şeker, tuz, ılık su. Aldığı kadar unu ekleyip yoğurun ve mayalanmaya bırakın.
- Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açtığın hamurun içine istediğiniz malzemeyi koyun.
- Yağlanmış tepsiye dizin, üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu atın ve 180 derecede pişirin.