![pamuk-pogaca.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/pamuk-pogaca.jpg)
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 pk dr.oetker maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 3 yemek kaşığı su
- Susam
Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- 3 su bardağı ılık suya 1 paket kuru maya ve şeker koyulup karıştırılır ,kabarması beklenir 15 dk.
- Sonrasında un hariç başka materyaller eklenip karıştırılır.
- En son un eklenerek kulak göğsü kıvamından biraz yumuşak olacak formda bir hamur elde edilir.
- Hafif ele yapışacak biçimde olduğunda 2 yemek kaşığı sıvı yağla bir sefer daha yoğrulur. Bu süreç mayanın süratli gelmesini ve daha yumuşak olmasını sağlıyor.
- Hamur 15 dk dinlenmeye bırakılır.
- 4 yemek kaşığı pekmez e 3 yemek kaşığı su eklenip karıştırılır dinlenen hamura form verilir ,önce pekmeze sonra susama bandırılarak tepsiye dizilir.
- Tepside de 20 dk kabarması beklenir.
- 200 derece de pişirilir (eğer çok vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp içinde mayalanması sağlanır ) afiyet olsun ????.