Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta akı (Sarılarını üzeri için ayırıyoruz)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- Kaşar peyniri yahut sevdiğiniz peynirlerden kullanabilirsiniz
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta akı süt sıvı yağ ve suyu yoğurma kabımıza alıyoruz, elimizle karıştırıyoruz. Üzerine şeker ve mayayı da ekliyoruz.
- Daha evvelden eklediğimiz unu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Duruma nazaran unu daha fazlada ekleyebilirsiniz biraz yoğurduktan sonra tezgaha alıp hoş bir biçimde yoğuruyoruz.
- Tekrar yoğurma kabına alıp üzerine streçle kapatıp bor örtüye sarıyoruz 1 buçuk saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurunu açıp bir karıştırıyoruz, elimize küçük bezeler yapıp içerisine peynir koyup kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize alıyoruz alıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve çörekotunu ve susam döktükten sonra pişiriyoruz. Afiyet olsun.