Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı peynir altı suyu(ılık)
- 1/2 (yarım) su bardağı süt (ılık)
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta(beyazı içine)
- Yaklaşık 10 su bardağı un
İç materyal;
- Beyaz peynir- kaşar peynir ne tercih ederseniz
- Susam yada çörekotu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyaller kaba alınır.
- 6-7 bardak un eklendikten sonra yoğurulur.
- Kalan un yavaş yavaş eklenir.
- 10 dakika yoğurduktan sonra ağzını kapatıp 10 dk bekletilir.
- Dinlenen hamura istediğiniz gereç eklenerek poğaça hali verilir.
- Yumurtanın sarısı sürüldükten sonra tepside mayalandırma yapılır.
- Yazın 30 dk kışın 1 saat tepside oda ısısında bekletilmesi kâfi.
- 170 derece evvelden ısıtılmış alt üst fırında denetimli biçimde 30 dk pişirilir.
- Çıktıktan sonra üzerine bez örtüp hafif su çilerseniz daha da yumuş olur.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı