elektronikci
FD Üye
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamur için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt (sıcağa yakın)
- 1 su bardağı su (sıcağa yakın)
- 2 paket kuru maya
- 2 yumurta (akları içine, sarılar üzerine)
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı un (ölçü değişiklik gösterebilir dikkatli ek edelim)
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilınmış süt ve suyu yoğurma kabına alalım maya şeker i ekliyelim.
- Üzerine 1 su bardağı un ile kapatalım.
- 2 dk köpürcük çıkmasını bekliyelim bu mayanın hazır olduğu manasına gelir.
- Daha sonra içine yağı, tuz, yumurta aklarını ek edelim ve yavaş yavaş un ek etmeye başlayalım.
- 1 bardak ekle yoğur, 1 bardak ekle yoğur bu formda ilerlerseniz bir badire olma unun azizliğine uğramazsınız ele çok az yapışacak bir hamur olmalı.
- Kabın üzerine streç sinema ile kapatın. Mayalanmaya bırakın.45 dk sonra mayalanmış olacak.
- Küçük mandalina büyüklüğü yetecektir. Yaklaşık 20 ila 26 adet ponçikleriniz olacak ben rulo yaptım ve sade idi siz peynir patates yahut kıyma ile taçlandırabilirsiniz yumurta sarılarını hoş çırpın ve üzerlerine sürün
- 180 derecede fırına yollayın üzeri kızarınca fırından alın afiyetle efenim ???? instagram sayfamızdaki sevgililer günü kampanyasından yararlanmayı unutmayın.@pastacimiko.