Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 125 gram tereyağı ( Oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı nişasta
- 5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına unu ve nişastayı alın.
- Diğer malzemeleri ortasına koyup karıştırın.
- Daha sonra unla beraber yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin. Mayalansın.
- Mayalanan hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın.
- Fırın tepsisine koyun. Tepside de üzerini bezle kapatıp yarım saat mayalandırın.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağını karıştırın. Poğaçaların üzerine sürün.
- Susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 ° fırında yaklaşık 30 dakika kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.