
Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- Kaşar
- Sucuk vb.
- Ayırdığımız yumurta sarıları
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta akı, süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve mayayı bir kaba alıp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Daha sonra biraz un ekleyip üzerine tuzu ekliyoruz.
- Unu denetimli ekleyin yavaş yavaş yoğururken eklerseniz daha uygun olur. Hamur artık kıvam alınca güzelce yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
- 1-2 saate maya geliyor ancak vaktiniz var ise mayası gelince elinizle tekrar yoğurup tekrardan mayalanmaya bırakabilirsiniz vakit yoksa olağan tek sefer mayalanmasıda kâfi olacaktır.
- Mayası gelen hamuru küçük bezeler halinde ayırıp elimizle açalım içerisine dilediğiniz malzemeyi koyup kapatabilirsiniz. Daha sonra tepsilere yerleştirdiğimiz bezeleri tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
- Hızlı gelmesini isterseniz hafif ısınmış fırının içinde mayasını getirebilirsiniz. Mayalanan poğaçalarımızı 185 derece fırında pişirelim yaklaşık 20 dakikada pişecektir.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı