Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instatnt maya
- 2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde)
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 3 adet patates
- 4 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sıvı gereçlerimizi bir kapta ekleyelim süt ve su ılık olsun çok sıcak olmasın el yakmasın yoksa hamurumuzun mayası gelmez bunu şahsen yaşadım.
- Sonra öbür malzemeleride ekleyip, unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Ben tam 6 su bardağı un kullandım hamurumuzu mayalandırmaya bırakalım.
- İç harcı için; patatesleri soyup doğrayıp haşlayalım akabinde soğanları soyup yemeklik doğrayıp tencereye alalım. Sıvı yağ ekleyelim biraz kavuralım.
- Kavrulunca haşlanan patatesleri ekleyelim, baharatları ekleyelim ,karıştıralım. Biraz sotelenince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuz maya kokusu çıkması için bir kaç sefer yoğuralım bezelere bölüp elimizi sıvı yağ batırıp tabak büyüklüğünde açalım, iç harcımızı koyalım bir yemek kaşığı olur.
- Sonra yanlardan katlayarak rula biçiminde saralım bezeler bitene kadar devam edelim üzerine yumurta sarısı sürelim mavi haşhaş serptim çok hoş oldu afiyetler olsun efendim ????????????
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli bir halde 35 – 40 dakika pişirelim.