Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça
0
15

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instatnt maya
  • 2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (Kontrollü bir şekilde)
Üzeri için;
  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
İç harcı için;
  • 3 adet patates
  • 4 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel sıvı gereçlerimizi bir kapta ekleyelim süt ve su ılık olsun çok sıcak olmasın el yakmasın yoksa hamurumuzun mayası gelmez bunu şahsen yaşadım.
  2. Sonra öbür malzemeleride ekleyip, unumuzuda yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Ben tam 6 su bardağı un kullandım hamurumuzu mayalandırmaya bırakalım.
  3. İç harcı için; patatesleri soyup doğrayıp haşlayalım akabinde soğanları soyup yemeklik doğrayıp tencereye alalım. Sıvı yağ ekleyelim biraz kavuralım.
  4. Kavrulunca haşlanan patatesleri ekleyelim, baharatları ekleyelim ,karıştıralım. Biraz sotelenince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurumuz maya kokusu çıkması için bir kaç sefer yoğuralım bezelere bölüp elimizi sıvı yağ batırıp tabak büyüklüğünde açalım, iç harcımızı koyalım bir yemek kaşığı olur.
  6. Sonra yanlardan katlayarak rula biçiminde saralım bezeler bitene kadar devam edelim üzerine yumurta sarısı sürelim mavi haşhaş serptim çok hoş oldu afiyetler olsun efendim ????????????
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede denetimli bir halde 35 – 40 dakika pişirelim.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt