Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta akı sarısı üstüne
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı yaş maya yahut kuru mayada kullana bilirsiniz
- 3 su bardağı un
- 100 gram beyaz peynir
- 100 gram kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sütü ve su ılıktan biraz daha sıcak olmalı bilginiz olsun un hariç bütün gereçlerimizi çırpma teliyle düzgünce karıştıralım.
- Sonra yavaşça unumuzu ek edelim sert bir hamur olmasın hatta elinize yapışan bir hamur olacak fakat sorun olmaz elinizi biraz yağlayıp hal verebilirsiniz.
- Hamurumuz bir saat oda sıcaklığında mayalansın kâfi yumurta büyüklüğünde yuvarlak hal verin içine gerecimizi koyup, istediğiniz biçimi verip, yumurta sarısıyla sıvı yağı karıştırıp, üzerine sürün ( 15 ) dakika tepsi mayası alsın.
- 250 derecede altı üstü kızarana dek pişirin.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı