Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pamukkale Rektörü Hüseyin Bağ bu sefer de eşine özel ilan açtı

Hoş geldin! yazarali tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Pamukkale Rektörü Hüseyin Bağ bu sefer de eşine özel ilan açtı

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Pamukkale%2DRektoru%2DHuseyin%2DBag%2Dbu%2Dsefer%2Dde%2Desine%2Dozel%2Dilan%2Dacti%2D238884%2Ejpg

Eşini daha evvel birinci olarak İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla, akabinde da Lisan Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ, ısrarını sürdürüyor.

Hüseyin Bağ artık de İşçi Daire Başkanlığı takımında eşi için ‘adrese teslim’ ilan açtı. 7 Temmuz’da yayımlanan Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü İşçi Daire Başkanlığı takımı için açılan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişi eşi Derya Bağ oldu. 

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine nazaran, ilanda yer alan kriterler şöyle:

- Arap Lisanı ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Lisanı ve Edebiyatı kısımları lisans mezunu olmak.

- Lisan alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

- Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında tecrübe sahibi olmak.

- Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak.

- Belgelendirmek kaydıyla branş lisanı yanı sıra en az orta seviyede ikinci bir yabancı lisan bilmek ya da ikinci yabancı lisan alanında hazırlık sınıfını muvaffakiyetle tamamlamış olmak.

- Arapça öğretmenliği haricindeki kısımlardan mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak.

TÜM ÖLÇÜTLER ONU İŞARET EDİYOR

Derya Bağ’ın Pamukkale Üniversitesi’nde bulunan biyografisinde ise kelam konusu kriterlerin her birini karşıladığı görülüyor. Bağ’ın aldığı eğitim ve sertifikaları şöyle:

- Gazi Üniversitesi Arapça hazırlık

- Gazi üniversitesi Arapça öğretmenliği

- Pamukkale Üniversitesi, Lisan Bilimi ve Kültür Araştırmaları Yüksek lisans

- Türkçenin yabancı lisan olarak öğretimi sertifikası

- İlköğretim sınıf öğretmenliği sertifikası

- Ayrıyeten 10 yıl çeşitli okullarda vazife yaptı.

NE OLMUŞTU?

Bağ, evvel eşini İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamıştı. Gelen reaksiyonlar sonucu eşi Derya Bağ’ın istifasıyla sonlanan sürecin akabinde bir buçuk yıl geçince, Rektör, eşini bu kere de Lisan Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak atamıştı.

Makam sürücülüğünü yapan kişiyi ise evvel yüksekokula sekreter olarak atayıp, bir mesai günü sonrası da şube müdürü yapmıştı. Ayrıyeten Rektör, üniversite bünyesinde yarı vakitli çalışan 150 öğrenciyi ‘bütçe yetersizliği’ gerekçesiyle kovmuştu.