
Pancake (Pankek) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Pancake (Pankek) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir karıştırma kabına iki yumurta yarım su bardağı şekeri alın.
- Şeker eriyene krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtalı karışımın üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1, 5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın.
- 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da ekleyerek karışımın içerisine ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Birinci pankeki pişirmek için krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın.
- Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın.
- Ocağın altını kısın pan keki üzeri göz göz olana kadar pişirin.
- Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin öbür tarafını da birebir halde pişirin.
- Krep tavasını ortada yağlayarak pankek harcı bitene kadar tıpkı süreci tekrarlayın.
- Servis tabağına aldığınız pan keklerin üzerine tereyağ koyup bal gezdirebilirsiniz, afiyet olsun.