Pancake Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 1 bardak un
- 1 bardak süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
Pancake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Orjinal tanımda yumurta akları ve sarısını ayırıp, şeker eklenecekse şeker ve sarılar, tuz ve aklar (köpük köpük olacak) başka hazırlanıp karıştırılıyor sonra süt, sonra un ve kabartma tozu ekleniyor(meraklısına????).
- Benim tanımımda saydığım tüm malzemeyi karıştırma kabına alın, çırpma teli yahut bir çatalla kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırın. (mikser tavsiye etmiyorum).
- Tavamızı orta ateşte ısıtın, karışımı kaşık yahut kepçe yardımıyla istenilen boyutta tavaya dökün (tavsiyem ölçü 1,5-2 çorba kaşığını geçmesin).
- Tavayı fırça ile çok az yağlayın, yapışmaz tavada neredeyse yok denecek kadar yağ kullanın.
- Pankekler çok süratli pişecektir, hamuru dökünce üzerinde göz göz delikleri görünce çabucak çeviriyoruz, 10-15 saniye kadar da art yüzü kızarıyor ve servise hazır.
- Bal, reçel, pekmez, pudra şekeri, meyveler. Ağız tadınıza ne uyuyorsa yanında servis edin.
- Hamuru hazırlarken şeker ve tuz oranında azıcık değişiklik yapıp tuzlularla da tüketebilirsiniz.
Pancake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı