Pancar Çanaklar Tanımı İçin Materyaller
- 2 orta uzunluk pancar
- 3 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı ince bulgur
- Tuz karabiber
- Yoğurt
- Mayonez
- Sarımsak
- Nane
Pancar Çanaklar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle patatesleri pancarı farklı başka tencereye koyup haşlayalım.
- Farklı kapta yoğurdu mayonezi sarımsağı karıştıralım.
- Haşlanan patatesleri soyup ezelim. Patatesler soğumadan bulguru da ekleyip sıcağıyla yumuşamasını sağlayalım.
- Pancarlar da haşlanıp yumuşayınca rendeleyip patatesle bulgurun üzerine ekleyelim.
- Tuzu karabiberi ekleyip yoğuralım.
- Küçük modüller alıp çanak halini verelim.
- Servis tabağına koyup üzerine hazırladığımız yoğurtlu sostan koyup naneyle süsleyelim.