Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pancar Çorbası (Gürcü Pancarı)

Pancar Çorbası (Gürcü Pancarı)
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pancar-corbasi-gurcu-pancari.jpg

Pancar Çorbası (Gürcü Pancarı) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 baş soğan
  • 2 bağ pancar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bir bağ kinzi
  • 1 yemek kaşığı mısır unu ( fırın unu )
  • 1 yemek kaşığı buğday un

Pancar Çorbası (Gürcü Pancarı) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak sebzeler kesilir.
  2. Tencereye alınır. ( patates, havuç, soğan ) yağ eklenir, salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  3. Sonra ise pancarlar ve bulgurlar eklenir.
  4. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
  5. Baharatlar ve tuz ek edilir.
  6. Bir kaba pişen çorbanın suyu alınır.
  7. Bir kaç kepçe kadar daha sonra buğday ve mısır unu eklenir karıştırılır ve yavaş yavaş tencereye eklenir.
  8. Bu sistemi uygulama nedeni ise unun topak olmamasıdır.
  9. Bulgurlar şişene kadar çorba pişirilir.
Afiyetle.

Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt