Pancar Çorbası (Gürcü Pancarı) Tanımı İçin Gereçler
- 1 baş soğan
- 2 bağ pancar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Bir bağ kinzi
- 1 yemek kaşığı mısır unu ( fırın unu )
- 1 yemek kaşığı buğday un
Pancar Çorbası (Gürcü Pancarı) Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak sebzeler kesilir.
- Tencereye alınır. ( patates, havuç, soğan ) yağ eklenir, salça eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Sonra ise pancarlar ve bulgurlar eklenir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Baharatlar ve tuz ek edilir.
- Bir kaba pişen çorbanın suyu alınır.
- Bir kaç kepçe kadar daha sonra buğday ve mısır unu eklenir karıştırılır ve yavaş yavaş tencereye eklenir.
- Bu sistemi uygulama nedeni ise unun topak olmamasıdır.
- Bulgurlar şişene kadar çorba pişirilir.
Afiyet olsun