
Pancar Çorbası (Karalahana Çorbası) Tanımı İçin Gereçler
- 1 bağ pancar (Karalahana)
- Yarım su bardağı yarma mısır (tane hazır mısır’da olur)
- Yarım su bardağı fasülye (Daha evvelden pişirip buzluğa atmıştım)
- Kırmızı acıbiber (acı istemezseniz biraz tutup çıkarabilirsiniz yada koymayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz
- 1 orta uzunluk soğan
- 1çay kaşığı iç yağ yada tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pancar Çorbası (Karalahana Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncellikle pancarları yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Mısır ,pancar ve fasulyeyi yumuşayana kadar pişirelim tuzunu ve kırmızı biber eklemek istersek ekleyelim.
- Daha sonra mısır ununu ekleyelim uygunca karıştıralım.
- Farklı bir tavaya sıvı yağ koyalım,soğanı küçük küçük doğrayalım ve tavaya ekleyelim.
- İç yağını ekleyip kavuralım.
- Kavrulan soğanı çorbamıza ekleyelim güzelce özdeşene kadar pişirelim. Afiyet olsun.