Pancar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk patates
- 4-5 adet orta uzunluk pancar
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 1 elin baş parmağının yarısı kadar kök zencefil
- Yarım limon
- Yarım portakal suyu
- 5-6 su bardağı et yahut tavuk suyu
Pancar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çok küçük doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda biraz soteleyelim.
- Soyup yıkadığımız patates ve pancarı küp doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
- Tuz, karabiber, rendelenmiş zencefil, limon ve portakal suyunu ek edip iki üç dakika daha soteleyip üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk yahut et suyu ek edip sebzeler yeterlice yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım.
- Çorbamızı blenderden geçirip servis edelim. Servis esnasında varsa 1 tatlı kaşığı kadar labne ile servis edelim.
Pancar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı