Pancar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet bol yapraklı küçük pancar
- 1 rende havuç
- 2 diş sarmısak
- 1 kuru soğan
- Toz kırmızı biber
- Kara biber, tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Sarımsaklı yoğurt
Pancar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağında soğan, sarımsak kavrulur. İri rende havuç ve pancar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Daha sonra pancar sapı ve yaprağı doğranarak eklenir.
- Tuz ve baharat ilave edilir. Biraz çevrildikten sonra 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu çektiğinde hafif kavrulur. Servis tabağına alınır.
- Ilınınca üzerine sarmısaklı yoğurt konulur. Afiyet olsun ????.