Pancar Kısırı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince kısırlık bulgur
- 2 adet kırmızı pancar
- Bolca yeşillik (marul roka maydanoz taze yeşil soğan varsa yeşil nane)
- 1 limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, sumak
Pancar Kısırı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarı soyalım tuz ve sirke ekleyip 20 dakika haşlayalım .
- İnce bulguru 1,5 su bardağı haşlanan pancar suyu ile şişmeye bırakalım .
- Sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayalım .
- Pancarları küp küp doğrayalım.
- Sos gereçlerini hazır edelim.
- Limon, zeytinyağı ,tuz, karabiber ,sumak ekleyip salatamıza dökelim ve karıştıralım .
- Çok hoş oldu kırmızı pancar çok yararlı kesinlikle deneyin afiyetler olsun inşallah ????????.