Pancar Patates ve Havucun Harika Ahengi Rengarenk Salata Tanımı İçin Materyaller
- 3 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk pancar
- 4 orta uzunluk havuç
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- 3-4 adet kornişon turşu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Bir tutam karabiber
Pancar Patates ve Havucun Mükemmel Ahengi Rengarenk Salata Tanımı Yapılışı
- Pancarı ve patatesleri farklı kaplarda haşlıyoruz.
- Bu sırada havuçlarımızı rendeleyip zeytinyağı ile soteliyoruz.
- Sotelenen havucumuzu farklı bir kapta dolu dolu 3 çorba kaşığı süzme yoğurt, ezilmiş 2 diş sarımsak ve tuz ile karıştırıyoruz.
- Haşlanan patates ve pancarı birlikte eziyoruz.
- Çabucak çabucak püre kıvamına gelince içine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve küçük küçük doğradığımız kornişonları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Kalıbımızın altına streçfilm serip evvel havuçlu karışımı yayıyoruz.
- Üzerine patatesli karışımı da yayıp streç ile sarıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Karşıt çevirip dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.