Pancarlı Çatlak Kurabiye (Pembiş Kurabiyeler) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pancar suyu
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yarım çay bardağı çekilmiş fındık
- 1 avuç damla çikolata
- 4 su bardağı un (Undan una farklılık gösterebilir kontrollü bir şekilde ekleyelim)
- Bulamak için pudra şekeri
- Veya benmari eritilmiş bitter çikolata
- Not: Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ️
Pancarlı Çatlak Kurabiye (Pembiş Kurabiyeler) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet pancar iyice yıkanıp, tencereye alınır, üzerine 2 su bardağı su eklenir ve haşlanır, elde ettiğimiz pancar suyu soğumaya bırakılır.
- Derin bir kaseye oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve yumurta ekleyip iyice karıştırın. Ardından un hariç diğer malzemeleri ilave edip pancar suyu da ekleyip, yavaş yavaş un ilave edilir. Hamuru çok yumuşak olmasın çokta sert olmasın ????
- Ardından hamuru streçleyip, yarım saat kadar dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 190 derece fırında hafif piştikten sonra fırından alıyoruz yaklaşık 15-20 dakikada pişti benimkiler ???????? Deneyenlere şimdiden afiyet olsun