Rengiyle sofralarınıza şölen havası katacak oldukça lezzetli ve bir o kadar da faydalı pancarlı humus nasıl yapılır? İşte pancarlı humus tarifi...
Pancarlı Humus İçin Gerekli Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet ufak boy kırmızı pancar
1 yemek kaşığı tahin
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
1/2 çay kaşığı kimyon
Su
Öncelikle pancarı kabuklarıyla beraber yumuşayana dek haşlayın. Parçalara bölüp haşlarsanız daha çabuk haşlanacaktır.
Pancarların haşlandığına emin olduğunuzda soğuk suya alın.
Ardından kabukları soyulmuş nohudu, sarımsağı, tahini, limon suyunu, kimyonu ve soğuk suda beklettiğiniz pancarları blenderdan geçirin.
Malzemeler pürüzsüz bir şekilde bütünleşinceye dek işleme devam edin. Bu noktada karışımın kıvamı çok yoğun olursa su ekleyerek kıvamını sağlayabilirsiniz.
Kıvamı gelen humusunuzu dereotu, çörek otu veya zeytinyağı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.