Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kırmızı pancar (boyuta göre 2 de olabilir)
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) adet limon (tahin tadı gelmesin mayhoş olsun isterseniz öbür yarımindan da az sıkabilirsiniz.)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı su
Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pancarları kabuklarıyla beraber iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Bir kaç parçaya bölerek daha rahat haşlanmasını sağlayabilirsiniz.
- Soğuk suya alınan pancarları, kabukları soyulmuş nohutlarla ( ben acele olduğunda soymadan da yapıyorum bi fark olmuyor. )
- Diğer tüm malzemelerle blenderdan geçirin.
- Karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar bu işleme devam edin. Çok koyu bir kıvam olursa ve zorlanırsınız su miktarını yavaş yavaş arttırabilirsiniz.
- Tam kıvama gelince üzerine dereotu, maydanoz, zeytinyağı ya da siyah zeytin ile servis edebilirsiniz.