Pancarlı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 küçük patates
- 1 küçük kapya biber
- 1 küçük pancar
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Tuz
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su
- Tereyağında yakılmış nane
Pancarlı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm zerzevatları iri kesimlere bölüyoruz. Zeytinyağında 10 dk kadar kavuruyoruz.
- Düzgünce kavrulsun, soğanlar falan biraz yumuşasın.
- Duru su çıkana kadar yeterlice yıkadığımız mercimeği de ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.
- Tuzunu ve suyunu da ekleyelim. Suyunu çok koymaya gerek yok gerekirse ilave edilir.
- Tüm sebzeler yumuşayıp mercimek de pişince ocaktan alalım. Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağında 1 silme yemek kaşığı naneyi yakalım (Nane ölçüsünü başınıza nazaran belirleyebilirsiniz ben bol seviyorum)
- Hiç bekletmeden tencereye aktaralım. Güzelce karıştıralım.
- Sıcak sıcak ve limonla servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ???? Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ????