Pancarlı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane orta uzunluk patates
- 2 tane küçük pancar
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- 1 tane orta uzunluk kereviz
- Süzme yoğurt(kerevize nazaran ayarlanır)
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Ceviz içi isteğe bağlı
Pancarlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesler haşlanır ve uygunca ezilir.
- Pancarın kabukları soyulur ve dört kesime ayrılarak haşlanır.
- Daha sonra rende yahut rondodan geçirilir.
- Sonrasında hepsi birleştirilerek yoğurulur.
- Streç serilmiş tart kalıbına yerleştirilir ve üzerine hafif bastırılır.Buzdolabına kaldırılır. Bir kaç saat dinlendirilir yahut akşamdanda yapılabilir.
- Servis yapmadan evvel zıt çevirilir.
- Üzeri için kereviz rendelenir.
- Süzme yoğurt, mayonez, sarımsak ,ceviz içi ve tuz eklenir. Patatesin üzerine yayılır.
- İsteğe bağlı süslenir. Ben nar taneleriyle süsledim.