teknolojiuzmani
FD Üye

Pandispanya Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucunda tuz
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Pandispanya Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Evde kolayca yapabileceğiniz puf puf kabaran bir pandispanya tarifim var.
Öncelikle püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir normal evde yapılan keklerden çok farklı yapılıyor. Hazırsanız başlayalım.
- İlk olarak yumurtaların akını ve sarısını iki ayrı kaba alalım.
- Yumurta sarısının içerisinde şeker ilave edip rengi açılana dek yüksek devirli mikser ile çırpalım. Rengi iyice açıldıktan sonra ılık su ekleyip çırpmaya devam edelim. (yaklaşık 4 dk daha).
- Üzerine elekten geçirmiş olduğumuz un, kabartma tozu ve vanilyalı ekleyelim ve spatula ile karıştalım.
- Diğer bir kapta yumurta aklının üzerine çok az tuz ilave edip yüksek devirde kar gibi olana kadar çırpalım.
- Tuz kar gibi köpük köpük ve beyaz olmasını sağlıyor.
- Hazırlanan yumurta akını diğer karışımımızın içerine karıştıralım ve köpüğünü söndürmeden karıştıralım.
- Karıştırırken spatula kullanın ve dışarıdan içeriye doğru yavaşca karıştırın.
- Limon rendesini de ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kelepçeli kalıbınıza pişirme kağıdı keselim ve kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılan fırında 180 derecede 35 dk pişirelim afiyet olsun.
- ????fırına koyarken kalıbınızın yanına ısı geçirmez bir kasede su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olur.
- ???? yumurtaları kesinlikle ayrı ayrı ve daha uzun süreli çırpmanız gerekiyor.
- ???? yumurta kokusundan rahatsız oluyorsanız limon rendesi ilave edin. Ben hep öyle yapıyorum.
- ????süt kullanmıyoruz unutuldu sanılmasın ????.
- ????35 dk fırında piştikten sonra 10 dk kapağı açmayın kabarıklığı sönmesin.
- ????herkese afiyet olsun ????