Pandispanya Tanımı Yumurta Sarısı Ayırmadan Çok Pratik İçin Gereçler
- 6 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Pandispanya Tanımı Yumurta Sarısı Ayırmadan Çok Pratik Yapılışı
- Öncelikle 6 yumurta ve 1. 5 su bardağı toz şekeri kabımıza alıyoruz makinede 3 4 dakika en yüksek ayarda karıştırıyoruz.
- Karışmaya devam ederken yarım su bardağı sıcak suyu ek ediyoruz bu formda de 8 9 dakika karıştırıyoruz.
- Yumurta mayonez kıvamını alıyor. Benim 5. 5 litre kasem kapattığımda kaseyi doldurmuştu fotoğraflardan görürsünüz.
- Daha sonra üzerine eleyerek un nişasta vanilin ve kabartma tozunu azar azar ekleyip spatula yardımı ile yavasça söndürmeden birkaç dakika karıştırıyoruz.
- Ben kelepçeli kalıp kullandım, altına yağlı kağıt yerleştirin kenarlarına hiç birşey sürmeyin ki tutunarak üst çıksın.
- Hazırlamış olduğunuz harcı kalıbınıza dökün. Dökerken kesinlikle kenarlardan başlayarak dökün ki ortası bombeli kabarmasın. Zati ortada toplanıyor hepsi kendi kendine.
- Birkaç defa vurun hava kabarcıkları üst çıksın 180 derecede denetimli 35 dakika pişirin (Kendi fırınınıza nazaran mühlet değişebilir)
- Uzun bir kürdan batırın şayet yapışmıyor ise hazır demektir. Birinci sıcağı çıkınca delikli bir telde hava alması kâfi aksi çevirerek soğumasını bekleyin.
- Biraz bekledikten sonra kalıbın kenarlarından bıçak ile geçerek yapışmadan çıkmasını sağlayın. En az 1 gece bekletir keserseniz daha güzel sonuç alırsınız.
- Vaktiniz yoksa soğuduktan sonra en az 2 saat beklemeniz lazım, ne kadar geç o kadar kolay olur. Ben birebir günde kesiyorum.
- Dinlendirdikten sonra, isterseniz büsbütün soğuduktan sonra derin dondurucuya koyup bekletebilirsiniz.
- Çıkınca kendi kendine çözülmesini beklemeniz kâfi. Kek bu halde de birkaç gün buzdolabında bekleyebilir.