elektronikci
FD Üye
Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından az toz şeker
- 1 su bardak un
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı ılık su
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası (eğer kakaolu yapacaksanız yerine bugday nişastası kullanın)
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta sarı ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazlara sarı gitmemeli. Mikseriniz mutlaka kuru olmalı.
- Önce yumurta sarılarına 1 bardak şekerinizi ekleyip hafif çırp sonra suyu da ilave edip mayonez kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
- Yumurta beyazlarını krema kıvamına gelene kadar çırpalım (15dk-20dk) kabınızı ters çevirdiğinizde akmayacak.
- Yumurta sarılarını çırptığınız kabın içine un vanilya ve nişastayı ekleyin. Bunu spatula yardımı ile karıştırın.
- İlk önce bu kaba çırptığınız beyazların yarısını ekleyip alttan üste doğru spatula ile karıştırın.
- Sonra kalan beyazlarınızı ekleyin. Bu işlemi yavaş yavaş yağın ki hamurunuz sönmesin.
- Kilitli kek kalıbınızı iyice yağlayıp yağlı kağıt yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 140-150 derece fansız olarak pişirin. Yaklaşık 6 cm kabarıyor.
- Pişince alt üstünün hava alabileceği şekilde dışarda soğumaya bırakın pasta yapmadan önce mutlaka kekimizi 1 gün dolapta strece sarıp dinlendirelim.
- İstediğiniz pasta şeklini verebilirsiniz.