Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pandispanya Tarifi

Pandispanya Tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pandispanya-tarifi.jpg

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından az toz şeker
  • 1 su bardak un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı ılık su
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası (eğer kakaolu yapacaksanız yerine bugday nişastası kullanın)

Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta sarı ve beyazlarını ayırıyoruz. Beyazlara sarı gitmemeli. Mikseriniz mutlaka kuru olmalı.
  2. Önce yumurta sarılarına 1 bardak şekerinizi ekleyip hafif çırp sonra suyu da ilave edip mayonez kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Yumurta beyazlarını krema kıvamına gelene kadar çırpalım (15dk-20dk) kabınızı ters çevirdiğinizde akmayacak.
  4. Yumurta sarılarını çırptığınız kabın içine un vanilya ve nişastayı ekleyin. Bunu spatula yardımı ile karıştırın.
  5. İlk önce bu kaba çırptığınız beyazların yarısını ekleyip alttan üste doğru spatula ile karıştırın.
  6. Sonra kalan beyazlarınızı ekleyin. Bu işlemi yavaş yavaş yağın ki hamurunuz sönmesin.
  7. Kilitli kek kalıbınızı iyice yağlayıp yağlı kağıt yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fansız olarak pişirin. Yaklaşık 6 cm kabarıyor.
  9. Pişince alt üstünün hava alabileceği şekilde dışarda soğumaya bırakın pasta yapmadan önce mutlaka kekimizi 1 gün dolapta strece sarıp dinlendirelim.
  10. İstediğiniz pasta şeklini verebilirsiniz.
Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,905Mesajlar
29,929Kullanıcılar
MuhammedcanSon üye
Üst Alt