Pandispanya (Tavada Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket pastacı kreması
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 2 adet muz
- Damla çikolata
- Eritilmiş bisküvi kreması (lotus ya da istediğiniz herhangi krema)
- Bisküvi,kakaolu çubuk pasta süsü (İstediğiniz süsleme size kalmış)
Pandispanya (Tavada Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Size çok lezzetli aynı pastane yaş pastası tadında (hatta bence daha lezzetli) yemelere doyamayacağınız bir tarifle geldimmmm???? şimdi hazırlama aşamasına geçebiliriizz.
- Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan diğer malzemeleri koyuyoruz ve tekrardan çırpıyoruz.
- Diğer tarafta 22 cm’lik tavayı(siz de hangisi varsa ölçüsü fark etmez) yağlıyoruz ve kek harcımızdan çok kalın olmayacak şekilde tavayı kaplayacak kadar döküyoruz.
- Kapağını kapatıp 10 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Pişince tavadan alıyoruz ve böyle böyle işleme devam ediyoruz bu ölçüyle ben 3 katlı çıkardım.
- Diğer tarafta kekimiz olurken kreması için malzemelerin hepsini çırpıyoruz.
- Soğuyan keklerimizi tek tek arasına krema,muz,damla çikolata ekleyerek 3 kar yapıyoruz.
- En son üstüne de erittiğimiz bisküvi kremasından sürüp dilediğimiz gibi süslüyoruz veee hazıırr. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsunnnnn????.