
Pandispanya Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Yarım çay bardağı kaynar su
Pandispanya Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurtaların sarısını beyazını ayıralım.
- Yumurta beyazını 1 tutam tuz ile köpük köpük olana kadar çırpalım .
- Şekerin yarısını da dökelim ,diğer yarısını yumurta sarılarına katalım.
- Yumurta sarılarını başka bir kapta şekeri ,yarım çay bardağı kaynar suyu dökelim rengi açılana kadar çırpalım .
- Mikserle ve kuru materyalleri da katıp çırpalım.
- Yumurta beyazından bir kaşık alıp gelişi hoş sarıların içine karıştıralım.
- Sonra tahta kaşıkla yumurta beyazını 3 sefer de katlaya katlaya yedirelim.
- Dikkat beyazları söndürmeden yedirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm kalıba hamurumuzu dökelim ve tepsiyi vuralım alttan havacıkları çıksın.
- Ve 150 derece hafif ısınmış fırına koyalım.
- Fırın kapağını açmadan fansız fırında 45 dakika pişirelim.