
Pandispanya Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya için;
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pandispanya Tanımı Yapılışı
- Pandispanya için yumurta ve şeker bir kaba alınır, 8-9 dakika kadar mikser ile güzelce çırpılır.
- Öteki kuru gereçler ise 2. sefer elekten geçirilerek karışıma eklenir.
- Spatula ile karıştırılır , 20 santimlik kelepçeli kalıba dökülür.
- Kalıbın etrafla yağlı kağıt ile sarılır.
- 160 derecelik fırında birinci 20 dakika fırını açmaksızın 40 dakika kadar denetimli bir biçimde pişirilir.
- Kürdan testi yapılarak fırından alınır.
- Bir telin üzerine zıt çevrilip soğuması beklenir.