![pandispanya-7.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/pandispanya-7.jpg)
Pandispanya Tanımı İçin Gereçler
- 3 tane yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 5,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pandispanya Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım, elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
- En küçük borcam tencereyi yağlayıp 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.
- Değerli. !!!!!!???? her vakit söylenenin bilakis tepsiyi düz bir yere vurarak hava kabarcıklarını çıkarma sürecini yapmayalım.
- Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı yumurta sarıları ile şekerler birlikte uygunca kabarıp beyazlaşana kadar çırpılmalı.
- Pandispanya hamurunun pürüzsüz olması için un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenmelidir.
- Kekin sönmemesi için birinci 20 dakika fırının kapağı mutlaka açılmamalı.
- Pandispanyanızın kabardıktan sonra sönmemesi için; keke un ölçüsü tam oranda konmalıdır, kek hamuruna az un eklenirse çökme yapar yada çok un eklenirse sert olur.
- Pandispanya piştikten sonra fırın kapağını yarım bırakıp pandispanya ılıdıktan sonra alınmalı.