Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pandispanya

Pandispanya
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pandispanya-7.jpg

Pandispanya Tanımı İçin Gereçler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 5,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanya Tanımı Yapılışı

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım, elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
  2. En küçük borcam tencereyi yağlayıp 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirelim.
  3. Değerli. !!!!!!???? her vakit söylenenin bilakis tepsiyi düz bir yere vurarak hava kabarcıklarını çıkarma sürecini yapmayalım.
  4. Yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığında olmalı yumurta sarıları ile şekerler birlikte uygunca kabarıp beyazlaşana kadar çırpılmalı.
  5. Pandispanya hamurunun pürüzsüz olması için un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenmelidir.
  6. Kekin sönmemesi için birinci 20 dakika fırının kapağı mutlaka açılmamalı.
  7. Pandispanyanızın kabardıktan sonra sönmemesi için; keke un ölçüsü tam oranda konmalıdır, kek hamuruna az un eklenirse çökme yapar yada çok un eklenirse sert olur.
  8. Pandispanya piştikten sonra fırın kapağını yarım bırakıp pandispanya ılıdıktan sonra alınmalı.
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt