Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pandispanya

Pandispanya
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pandispanya.jpg

Pandispanya Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yumurta l uzunluk
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Pandispanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak yumurta sarı ve beyazlarını dikkatli bir formda ayıralım.
  2. Beyazların içine şekerin yarısını ek edip bir fiske tuz katıp 7 -8 dakika mikserle çırpalım.
  3. Kıvamı kaseyi aykırı çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalı.
  4. Beyazları ve kalan şekerleri 1 -2 dk çırpıp yarım çay bardağı kaynar suyu dökelim ve 5- 6 dk daha çırpıp kesinlikle elediğimiz kuru materyalleri ek edip 2- 3 dk mikserle çırpıp mikseri kaldıralım.
  5. Bundan sonra spatulayla devam edeceğiz.
  6. Yumurta beyazlarını 3 -4 sefer de yavaş yavaş sarıların içine ek edelim fakat sarı ve beyazları karıştırırken çok dikkat etmeliyiz beyazları söndürmeden tıpkı hareketle karıştırma sürecini yavaş yavaş yapmalıyız.
  7. Bütün malzemeyi birleştirdikten sonra 20cm lik kalıba harcı dökelim.
  8. 200 derece de yeterlice ısınmış fırına verelim ve 3- 4 dk sonra fırının ayarını 150 dereceye düşürüp 40dk sonra pandispanyayı alalım ve tel üzerine aykırı çevirip soğutalım.
  9. Streçleyip 1 gece dolapta dinlendirip istediğimiz pastayı yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt