![pandispanya.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/22/pandispanya.jpg)
Pandispanya Tanımı İçin Materyaller
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml bardak )
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pandispanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Üstte belirttiğim üzere yumurta ve şekeri krema üzere olana kadar çırpıyoruz. Çırpma süreci bitince mikser kullanmıyoruz.
- Suyu ekleyip söndürmeden çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Öbür kuru materyalleri elekten geçirip pandispanya harcımızı söndürmeden karıştırarak tamamlıyoruz.
- Ben çember kalıp kullandım. 20-21 cm genişliğinde ayarladım. 22 cm kalıpta kullanabilirsiniz. Zira herkes çember kalıp kullanmıyor.
- Kalıbımın alt kısmına ve iç kısmının kenarlarına yağlı kağıt yerleştirdim.
- Harcımızı kalıbımıza döküyoruz ve 170 derece fanlı ayar fırında 45 dk kadar pişiriyoruz.
- Kürdan testi yapıp pandispanyamızı denetim ederek çıkarabilirsiniz.