Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gr un
- 40 gram mısır nişastası
- 100 gram şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
- 1/3 çay kaşığı tuz
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları ayırın ve beyazları şekerle 5 dakika çırpın.
- Yumurta sarısını ve vanilya özütünü katın ve kısaca karıştırın, şekeri de ekleyin ve karıştırın.
- Çok önemli: un, kabartma tozu, nişastayı bi spatula ile katlayın! karıştırmayın!.
- Ve hemen önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.Fanlı fırında 160 derece alt üst ısı da 180 derece 18 cm kelepçeli kalıp kullandım.
- Dönüşüm tablosu:24-26cm tüm malzemeler x 1. 5.28-30cm tüm malzemeler x 2. 5.
????Yumurtalar temiz bir şekilde ayrılmalıdır. Yumurtanın beyazına en ufak bir yumurta sarısı bile girmemelidir.
????Hamur hazırlandıktan sonra hemen fırına girmelidir.
????Fırın tepsisini yağlamayın !! alt tabanına sadece fırın kağıdı yerleştirin.
Fırından çıkan pandispanyayı ıslatılmış peçete ile sarın kurumasın.
Soğuduktan sonra folyoya sarın kurumasın.
Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı