
Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve daha sonra kek hamuruna başlıyoruz.
- Yumurta ve şekeri köpürüp beyaz olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra içerisine sıcak suyu döküp 3-4 dakika daha çırpıyoruz.
- Vanilya ve kabartma tozunu döküp karıştırıyoruz.
- Un ve nişastayı üç sefer de azar azar ekleyip kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırıyoruz .
- Kelepçeli kalıbın taban kısmına yağlı kağıt koyuyoruz .
- Kek hamurunu kalıbın kenar kısmından yavaş yavaş döküyoruz.
- 180 derecede ısınmış olan fırına koyun 35 dakika boyunca pişirin.
- Keki fırından çıkardıktan sonra fırın telinin üzerine keki ters çevirip koyun soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz pastalarda kullanabilirsiniz.