Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
24 cm’lik kalıp için;
- 9 adet yumurta (Oda ısısında)
- 210 gram un
- 100 gram mısır nişastası
- 340 gram şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1 çimdik tuz
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle resimde gördüğünüz şekilde kalıbınızı hazırlayınız ve fırını 160 derecede çalıştırınız.
- Un ve nişastanızı bir kala eleyip hazırda bekletiniz.
- Yumurta sarısı ve beyazlarını büyükçe karıştırma kaplarına ayırınız. Yumurta sarısına 170 gram şekeri (200ml su bardağından 1 parmak az) ekleyip beyazlaşınca kadar yüksek devirde çırpınız.
- Beyazlaşan kıvamımıza kaynatıp beklettiğiniz suyumuzu azar azar ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- Yumurta aklarına bir çimdik tuz ve şekeri ilave edip katı bir kıvam alana kadar yüksek devirde aynı yöne çırpınız.
- Yumurta sarısına, yumurta beyazlarımızı spatula yardımı ile üç aşamada ekliyoruz. Aynı yöne yavaşça katlama yöntemi yapıyoruz. Kıvamımızı söndürmememiz gerekiyor.
- Homojenine olan kıvamımıza önceden elediğimiz un ve nişastamızı 3-4 defada yavaşça ilave ediyoruz.
- Karışımımızı kalıbımıza ilave edip, önce 160 derecede 10 dakika sonra 150 derecede 50 dakika pişiriyoruz.
- Bir saatlik pişme süresinin ardından, fırını kapatıp pandispanyamızı 5 dakika içinde dinlendiriyoruz. Bekleme süresi bittiğinde kalıptan kurtarıp yağlı kağıtları çıkarıyoruz ve ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
- Dolapta bir gün beklettikten sonra dilediğimiz şekilde kullanıyoruz. Dilerseniz daha sonra kullanmak için dipfrize de atabilirsiniz. Afiyet olsun .