Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pandispanya

Pandispanya
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pandispanya.jpg

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler


24 cm’lik kalıp için;
  • 9 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 210 gram un
  • 100 gram mısır nişastası
  • 340 gram şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1 çimdik tuz

Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle resimde gördüğünüz şekilde kalıbınızı hazırlayınız ve fırını 160 derecede çalıştırınız.
  2. Un ve nişastanızı bir kala eleyip hazırda bekletiniz.
  3. Yumurta sarısı ve beyazlarını büyükçe karıştırma kaplarına ayırınız. Yumurta sarısına 170 gram şekeri (200ml su bardağından 1 parmak az) ekleyip beyazlaşınca kadar yüksek devirde çırpınız.
  4. Beyazlaşan kıvamımıza kaynatıp beklettiğiniz suyumuzu azar azar ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  5. Yumurta aklarına bir çimdik tuz ve şekeri ilave edip katı bir kıvam alana kadar yüksek devirde aynı yöne çırpınız.
  6. Yumurta sarısına, yumurta beyazlarımızı spatula yardımı ile üç aşamada ekliyoruz. Aynı yöne yavaşça katlama yöntemi yapıyoruz. Kıvamımızı söndürmememiz gerekiyor.
  7. Homojenine olan kıvamımıza önceden elediğimiz un ve nişastamızı 3-4 defada yavaşça ilave ediyoruz.
  8. Karışımımızı kalıbımıza ilave edip, önce 160 derecede 10 dakika sonra 150 derecede 50 dakika pişiriyoruz.
  9. Bir saatlik pişme süresinin ardından, fırını kapatıp pandispanyamızı 5 dakika içinde dinlendiriyoruz. Bekleme süresi bittiğinde kalıptan kurtarıp yağlı kağıtları çıkarıyoruz ve ızgara telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
  10. Dolapta bir gün beklettikten sonra dilediğimiz şekilde kullanıyoruz. Dilerseniz daha sonra kullanmak için dipfrize de atabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Pandispanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,462Mesajlar
29,622Kullanıcılar
erginSon üye
Üst Alt