
Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya;
- 25-38 cm dikdörtgen çember için Çemberi olmayanlar büyük boy dikdörtgen borcam dada pişirebilirler
- 8 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 küçük çay bardağı sıcak su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kaşığı limon suyu
Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısı ayırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akın hiç bir şekilde bir birine karışmaması ????
- Yumurta beyazımızı çırpmaya başlıyoruz.
- Rengi değişmeye başladığı anda bir tatlı kaşığı limon suyumuzu ve şekerimizin yarısını ekleyerek kar gibi olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Şimdi sıra sarılarına geldi ???? yumurta sarılarımızın üzerine kalan şekerimizi ve bir çay bardağı sıcak suyu ekliyoruz yine köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Bu arada un ,nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alarak güzelce karıştırıyoruz en az iki defa eliyoruz.
- Çırptığımız yumurta sarısını geniş bir kaba alıp üzerine yumurta beyazının bir kısmını ve unun da üç de biri kadarını alarak dairesel hareketlerle karıştırıyoruz. Bu işlemi en az üç seferde tamamlıyoruz.
- Pandispanya karışımımızı kalıbımıza alıyoruz hava kabarcığı kalmasın diye tezgaha bir iki defa hafifçe vuruyorum.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına vererek en az 40-45 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız pandispanyamızı tel ızgara üzerine ters çevirerek bu şekilde soğumasını bekliyoruz. ????Lütfen fırından çıkarmakta acele etmeyin???????? en az 40 -45 dakika fırında kalmış olsun.