Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Panettone İtalyan Keki

Panettone İtalyan Keki
0
47

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
panettone-italyan-keki.jpg

Panettone İtalyan Keki Tanımı İçin Gereçler

  • 42 gram maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 lt süt ılık
  • 200 gram un
  • 120 gram şeker
  • 1 limon, rendelenmiş kabuğu
  • 3 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 150 gram tereyağı, yumuşak
  • 300 gram un
  • 50 gram kuru üzüm

Panettone İtalyan Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm hamur gereçlerini hazırlayalım.
  2. 1. hamur: bir kapta mayayı 1 yemek kaşığı şekerle sıvı hale gelene kadar karıştırın. Sütü dökün, 200 gram un ekleyin, her şeyi karıştırın. Üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1½ saat dinlenmeye bırakın.
  3. Kalan şeker, limon kabuğu rendesi, yumurta, tuz ve tereyağını hamura ekleyip yeterlice karıştırın. Unun geri kalanını ekleyin. El mikserinin hamur çengeli ile 10 dakika yoğurun.
  4. Fırını 50 dereceye ısıtın, kapatın. Hamurun üzerini örtün ve fırında (tekrar mayalanmasını) ikiye katlayın (Yaklaşık 45 dakika). Fırından çıkarıp Kuru üzümleri ekleyin, hamuru 5 dakika yoğurun.
  5. Kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayın. Pişirme kağıdı kullanabilirsiniz, ben kalıbı güzelce yağladım.
  6. Hamuru hazırlanan forma koyun. Fırını 160 derecede üst/alt ısıtmaya (150 derece sıcak hava/konveksiyon) evvelden ısıtın. Kalıbı evvelden ısıtılmış fırında koyup yaklaşık 1 saat pişirin.
  7. Yaklaşık 10 dakika sonra kalıptan dikkatlice çıkarın ve bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Pudra şekeri eleyin üzerine. Servise hazır afiyet olsun…
Panettone İtalyan Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İsveç Keki (Kladkaka) Tanımı İçin Materyaller 100 gram tereyağ1 su bardağı şeker2 adet yumurta3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un1 vanilya3 yemek kaşığı kakao İsveç Keki (Kladkaka) Tanımı Yapılışı Fırını 180 derece ayarlayın. Tereyağını eritin, soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Bol Çikolatalı, Limonlu Porsiyonluk Kek Tanımı ( Videolu) İçin Materyaller Hamur için: 130 gram yumuşak tereyağı (yarım paketten biraz fazla)90 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)40ml krema ( yarım çay bardağı)1 tutam tuz2 yumurta160 gram un (1 1/2 (yarım) su bardağı)1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Vişneli Cehesecake Tanımı İçin Gereçler Tabanı için; 2 paket burçak bisküvi2 çorba kaşığı pudra şekeri3 çorba kaşığı tereyağ1 tutam tuz Keki için; 800 gram labne peyniri(iki büyük paket)250 gram toz şeker2 yumurta2 çorba kaşığı süzme yoğurt3 tatlı kaşığı un1 paket vanilin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Karaorman Pastası Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 4 adet yumurta (Oda ısısında)120 gram şeker (1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı)60 gram un (4 yemek kaşığı)60 gram mısır nişastası25 gram kakao (1 tepeleme yemek kaşığı)Yarım çay kaşığı kabartma tozu Dolgu için: 2 su bardağı vişne (Taze/donmuş)2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Hurmalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler 50 gram tereyağı50 gram ceviz350 gram hurma1 yemek kaşığı bal100 gram bisküvi50 gram hindistan cevizi1 yemek kaşığı şeker Hurmalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kelepçeli kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayın. Hurmaları küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt