Pankek 2 Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- Bal
Pankek 2 Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak uygunca çırpalım.
- Süt. Un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
- 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile aykırı çevirelim. Öbür taraflarını da pişirelim.
- Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım ortasına muz kesip koyalım ve üzerine bal dökelim. Afiyet olsun.