Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba yumurta, şeker, süt ve sıvı yağı alalım iyice çırpalım.
- Ardından kuru malzemeler olan un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpmaya devam edelim.
- Çok katı olmayacak şekilde bir malzeme elde edeceğiz.
- Akışkan olması gerekiyor bu yüzden 1. 5 su bardağı un tam ölçü oluyor.
- Yanmaz yapışmaz tava üzerine ister kepçe yardımıyla isterseniz kek paylaştırma kapları ile akıtma işlemine başlayabilirsiniz.
- Tavamız iyice ısındıktan sonra ben kepçe yardımı ile yuvarlak şekilde tavaya fazla olmamak şartıyla döküyorum ve üzeri göz göz olana kadar bekleyip sonra ters çeviriyorum.
- Diğer tarafları da pişen pankekleri servis tabağına alalım.
- İsteğe bağlı üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
- Çocukların en sevdiği olan çikolata veya fındık ezmesi ile servis yapabilirsiniz.
Pankek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı