Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ile şekeri uygunca çırpın köpük köpük olana kadar.
- Daha sonra süt, kabartma tozunu ve vanilya ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Sonra da unu ek edip karıştırın.
- Önceden yağladığımız tavayı ocağa alıp ısınınca bir kepçe yada hamur porsiyonlayıcıyla yapabilirsiniz. Göz göz olan pankekleri çevirerek güzelce pişirin. İster çikolata ve balla ister de meyve eşliğinde yiyebilirsiniz afiyet olsun ????.