Pankek Yaş Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 adet kivi
- 1 adet muz
- 1 avuç ceviz
- 1 avuç fındık
- 1 çay bardağı ayıklanmış nar
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Pankek Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta ve şekeri bir hoş mikserle çırpıyoruz daha sonra vanilyayı ekliyoruz yumurta kokmaması için.
- Daha sonra başka materyalleri yavaş yavaş ekliyoruz çok katı değil orta bir kıvam elde ediyoruz.
- Daha sonra teflon tencere ocağa koyuyoruz ve içine az yağ ekliyoruz tencere bir hoş kızdıktan sonra hazırladığımız hamurdan 1 yemek kaşığı koyarak etrafına yayıp yuvarlak form veriyoruz.
- Tencerenize nazaran kokuyoruz ben 3 er 3 er pişirdim ve göz göz olana kadar bekliyoruz. Sonra öbür tarafını az pişiriyoruz bu hazırladığımız hamurdan baya bir pankek çıkıyor ancak pankek pastayı ben 7 adetten yaptım isteğe bağlı
- Daha sonra piştikten sonra yumuşacik olan hamurumuzu poşet ortasına alıyoruz nemli ve hoş olması için bundan sonra kremşantimizi ayarlıyoruz bir hoş çırpıyoruz.
- Sonra pankeklerimiz 5 dakika dinlendikten sonra üst üste koyup tek tek ortasına meyvelerimizi koyarak isteğe bağlı hazırlıyoruz son olarak ceviz ve fındıkla nar süslüyoruz.
- 7 kat yaptıktan sonra pudra şekerini eliyoruz üstüne kusursuz pankek pastamız hazır afiyet olsun ????.